skip to Main Content

Het begin van een nieuw muzikaal project kwam in 2017 tot leven. Met ODELION slaat Margriet Sjoerdsma een nieuwe muzikale weg in. Het gelijknamige debuutalbum is de eerste afslag van deze nieuwe, muzikale route.

De afgelopen jaren veroverde Margriet Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met dit project in uitverkochte zalen. Het startschot hiervoor was een optreden in Vrije Geluiden, gevolgd door het North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw.

Sjoerdsma is extravert, charmant en een beetje ondeugend.’**** (De Stentor)

De Telegraaf concludeerde: ‘Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.’****

Onlangs won ze de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret, die op 2 februari 2019 wordt verzilverd met een Bronzen Leeuw in het Schillertheater (vorige winnaars o.a. Lenny Kuhr en Herman van Veen).

Met dit nieuwe project keert Margriet terug naar haar eerste liefde: eigen liedjes maken. De liedjes kwamen tot leven in Odelien, een huisje in Noorwegen. Ver weg van de waan van alledag, de stress, drukte en chaos van het moderne leven. Ze zat er drie maanden lang, in haar eentje. Als groot liefhebster van allerlei soorten muziek, wilde ze zich niet toeleggen op een bepaalde muzikale richting. Maar wilde ze tot de kern komen van wat zich binnen haar afspeelde en vanuit daar laten ontstaan. Zélf doen en beslissen, was het motto van dit album. Op dit veelzijdige album schittert Margriet als vocaliste, componiste én producer. Ze werkte samen met producer Tobias Fröberg (Ane Brun). Opgenomen in Fattoria Musica (Duitsland), gemixt in Gotland (Zweden) en gemasterd door Petet Maher (Damian Rice) in Engeland.

ODELION is een sterke mix van dark pop en folk met een licht klassieke touch en jazzinvloeden. Denk aan het poëtische van Joni Mitchell en het muzikaal vrijgeestige van Tori Amos. Verwacht avontuurlijke arrangementen met harmonisch spannende wendingen en melancholische melodieën met onverwachte afslagen.

www.margrietsjoerdsma.com

Volg Margriet Sjoerdsma @ Spotify

Volg Odelion @ Spotify

Back To Top