skip to Main ContentMargriets eerste 3 cd’s (With the whisper of a morning -2006- en Bloom -2008- Drawing Circles-2011) brachten haar op podia als het North Sea Jazz Festival, the Hague Jazz, het Concertgebouw, Paradiso en de Kleine Komedie. Ze was te gast bij radioprogramma’s als Opium, Cappuccino, Met Het Oog Op Morgen, Tros Muziekcafe en 3FM. In seizoen 2009-2010 was Margriet te gast in de Jazzimpuls theatertour, samen met pianist Dimitar Bodurov.

Naast haar eigen muziek vindt Margriet het een welkome uitdaging en afwisseling om nieuwe projecten te starten en samen te werken met andere muzikanten. Zo was ze reeds te gast bij het Rembrandt Frerichs trio, Nueva Manteca en de Dutch Swing College Band. Afgelopen jaren tourde ze met verschillende formaties door Bulgarije, (Smolyan Jazz Festival en Varna Summer International Jazz Festival) Kroatië (Bale Jazz), Thailand, Taiwan en Zuid-Korea.

Momenteel werkt Margriet aan een nieuw project: ‘Margriet Sjoerdsma: A Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy’. Dit is een project samen met violist Dan Cassidy (IJsland), de broer van Eva, die nog op het fameuze ‘Songbird’ album heeft meegespeeld. In seizoen 2013-2014 was A Tribute to Eva Cassidy een groot succes met uitverkochte concerten door het hele land. Inmiddels is de cd A Tribute to Eva Cassidy uitgebracht. In februari 2013 waren Margriet Sjoerdsma , Dan Cassidy, Arie Storm en Cord Heineking te gast bij VPRO’s Vrije Geluiden, Ned. 1 en in augustus 2013 bij de Uitmarkt bij Kunststof TV, Ned.2. In 2015 beleeft A Tribute to Eva Cassidy haar reprise met wederom 30 concerten in de Nederlandse theaters. In augustus gaat Margriet 3 maanden richting Noorwegen om haar nieuwe plaat bij elkaar te schrijven.

Follow Margriet Sjoerdsma @ Spotify

Back To Top