skip to Main Content

francisvanbroekhuizenFrancis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid!

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschedé.

Zij is een Dramatische sopraan. Naast haar werk in opera geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig als gast te horen in diverse radio en tv- programma’s. Zo heeft ze haar eigen rubriek op maandagochtend 8:45 bij DE OCHTEND VAN 4 bij Margriet Vroomans. Ook hebben zij samen podcasts gemaakt over allerlei onderwerpen in de klassieke muziek. Deze zijn te vinden op de site van radio 4 onder: VRAAG HET AAN FRANCIS.

Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Zo was ze bijvoorbeeld te horen in o.a.: Suor Angelica, Rusalka, Die Lustige Witwe, Cendrillon, de Speler, Les Aventures du Roi Pausole, Mirandolina, Elektra, Donna Giovanna, Falstaff, Carmen en Owen Wingrave. Opera Spanga heeft ook twee opera speelfilms geproduceerd met Francis in belangrijke rollen: Donna Giovanna (2012) en Gianni Schicchi (2014). In 2015 was Francis te zien in de succesvolle locatie voorstelling FEIJENOORD DE OPERA van Theater Walhalla en het Rotterdams Wijktheater in stadion de Kuip te Rotterdam!

Begin 2016 was Francis te gast in Duitsland bij de opera van Osnabrück. In augustus 2016 maakte Francis veel furore als Lady Macbeth in de opera Macbeth van Verdi bij Opera Spanga.

Begin 2018 heeft Francis de titelrol gezongen in TOSCA van Puccini bij Weekendopera Utrecht o.l.v. Jan van Maanen. 2019 was een topjaar voor Francis met veel optredens bij verschillende operagezelschappen en haar optredens in tv-programma’s zoals All Together Now en Maestro. Ook heeft ze de succesvolle theatertournee gedaan met Gregor Bak en Femke de Graaf in haar theatervoorstelling BIJ TWIJFEL HARD ZINGEN. Deze voorstelling gaat in reprise in 2021!

2020 zou een mooi jaar worden met optredens bij de Nederlandse Reisopera en Zeeuws orkest! De Corona crisis heeft echter alles veranderd. Maar Francis zou Francis niet zijn als zij uit een moeilijke situatie niet iets bijzonders kan creeëren!! Met 112 vlogjes vanaf haar studeerkamer tijdens de Lockdown heeft ze veel mensen weten te bereiken door elke dag te zingen!! Hier was zoveel enthousiasme over dat ze een CD heeft gemaakt na een succesvolle crowdfundingactie. Deze CD heet Francis zingt voor U!
Hier kunt u nog naar de afspeellijst gaan op Youtube.

Daarnaast was Francis finaliste in het populaire quizprogramma De Slimste Mens!

Francis is op het moment veelgevraagd in diverse TV programma’s. Ze speelt mee met het succesvolle spelprogramma De Verraders van RTL 4 en is als vaste gast te zien in de 5 uurshow van SBS6. Daarnaast is ze te zien in: Het beste van…, Jinek, Beau, Humberto, Op1, We want more, Maestro, Op zoek naar Maria etc….

www.francisvanbroekhuizen.nl

Volg Francis van Broekhuizen @ Spotify

Back To Top