skip to Main Content

Ferdi Lancee
Ferdi Lancee heeft op 21 oktober 2017 de respectabele leeftijd van 64 behaalt. Een wonder mag men wel zeggen, want nog geen jaar geleden werd hij geveld door een TIA en een evenwichtsstoornis. Op zijn ziektebed schreef hij een nieuw album, waar hij meer dan ooit teruggrijpt naar de roots. Het resultaat is een Engelstalig-album om het leven te vieren, als protest tegen onrecht, een album uit liefde en bovenal uit dankbaarheid voor het moois om ons heen.

Op zijn werkplek in de studio componeerde en produceerde Ferdi een leven lang voor artiesten als VOF de Kunst, Trijntje Oosterhuis, Rob de Nijs, Do en Centerfold. Hij was het creatieve brein achter het meest verkochte jazzalbum van Nederlandse bodem, Sex ‘n Jazz van Gare du Nord. Maar nu grijpt Ferdi Lancee terug naar zijn eerste grote liefde, de gitaar.

’64’ is een soloalbum als spiegel van 50 jaar popmuziek. De melancholische toon van de blues met World-Wide Blues wordt afgewisseld met accenten uit de flowerpower beweging in de jaren ’60 met Looking Back To The Sixties. Een serenade aan de vrouw van zijn kinderen met It’s Alright wordt afgewisseld door een opbeurende folksong met de passende titel Living In Extra Time.

De kameleon Ferdi Lancee als songwriter schrijft, componeert, zingt, speelt en toetert als herboren. Een soloplaat met een blik in het verleden, met de neus in de zon en een schuin oog naar wat komen gaat, terwijl een frisse bries het gelaat streelt. Ferdi Lancee gaat nog wel even mee.

Follow Ferdi Lancee @ Spotify

Album(s) by Ferdi lancee are for sale in our webstore

Back To Top