skip to Main Content

Zingverhalen LogoZingverhalen, nieuwe kinderliedjes voor in de klas met bijpassende activiteiten, maar ook voor thuis. Luister de liedjes op Spotify of kijk en luister naar de liedjes op ons Youtube kanaal (youtube.com/zingverhalen).

Ons Verhaal
“Ik ben Monique Harteveld, de bedenker van Zingverhalen. Ik schrijf kinderliedjes. Dat wil zeggen de teksten en de melodieën. In de jaren 90 heb ik de opleiding Schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium gevolgd en een acteeropleiding. Het liefst zing ik met en voor kinderen. Dat doe ik dan ook al jaren op (theater)scholen en in koren. Samen met mijn man Jan Rooymans maak ik Zingverhalen. Hij geeft met zijn arrangementen smaak aan mijn teksten en melodieën. We vullen elkaar perfect aan.”

De liedjes doen hun werk
“Al tijdens mijn opleiding schreef ik mijn eerste liedjes en musicals. De afgelopen jaren heb ik die verder ontwikkeld. Elk liedje uit Zingverhalen is door één van mijn klassen of bij mijn kinderkoor gezongen. Hierdoor heb ik zelf ervaren dat de liedjes ‘werken’ en kan ik, zo nodig, de liedjes aanpassen. Tijdens mijn muzieklessen zie ik het belang van de aansluiting bij andere vakken. Zomaar een liedje zingen is leuk, maar als een liedje jou iets leert dan is het nog leuker. Het allerleukst blijkt vaak het presenteren van het liedje aan ouders, grootouders en bekenden of andere schoolgenoten.”

Waardevolle aanvulling op lesmateriaal
“Kinderen bloeien op als zij zingen. Het verlegen kind dat een solo durft te zingen voor publiek. Docenten die verbaasd staan als een ondeugende leerling zich inleeft in het lied en daardoor ook de groep inspireert. Ik zie het allemaal gebeuren. Voor leerkrachten blijkt het een mooie aanvulling op lesmateriaal. Kinderen kunnen een datum, feiten, oorzaak en gevolg veel makkelijker onthouden als zij deze zingen.”

Regelrechte hit op YouTube
“Ik wil dit delen met veel meer kinderen, leerkrachten, ouders, verzorgers en grootouders. En ik moet zeggen dat we aardig op weg zijn. Op YouTube hebben we inmiddels meer dan 400.000 volgers en het liedje Brandweerman is inmiddels meer dan 182 miljoen keer bekeken. Ik sta er zelf echt versteld van. Dus het ontwikkelen van deze lespakketten van Zingverhalen is een logische volgende stap. Alle kinderen van de wereld zijn er klaar voor.”

De planken op
“We slaan met Zingverhalen nog meer wegen in. Binnenkort zijn er schoolvoorstellingen te boeken en we gaan met Zingverhalen het theater in.” Wil je meer weten over Monique Harteveld of heb je een vraag over Zingverhalen? Neem dan contact met ons op.

Genieten van onze beste liedjes
Veel van onze Zingverhalen en liedjes staan op Spotify. En natuurlijk op YouTube vind je heel veel liedjes die we gemaakt hebben. We hebben er ruim 400.000 abonnees, dus super als je je ook abonneert. Ook heel leuk voor je leerlingen, hun ouders, verzorgers, opa’s en oma’s.

www.zingverhalen.nl

Volg Zingverhalen @ Spotify

Back To Top